Indenfor

Ral 9010 – Evergreen i hvid maling

Et hjem med mange farver er fantastisk i forhold til at skabe noget sjæl, men nogle gange kan det også virke negativt i forhold til at forny stilen derhjemme. Det kan være en af årsagerne til at man ønsker at starte hjemmets stil fra nul og her kan jagten på den hvide maling for alvor gå ind.

Undgå en helt hvid maling og gå i stedet efter en ral 9010

Jagten på den hvide maling derhjemme kan være mere besværlig end hvad man i første omgang tænker. Hvid maling er nemlig ikke bare hvid maling og faktisk så er en helt hvid maling aldrig at foretrække i det almindelige hjem. Skal du skabe en White Box i hjemmets rum af den ene eller den anden årsag så skal du nok nærmere starte din jagt med at se på ral 9010.

Ral 9010 er en ”knækket hvid” og derfor ikke en helt hvid maling. Det er denne farve der som regel er brugt til f.eks. døre og vindueskarme og det er der en helt særlig grund til, for den anderledes hvide giver ikke det sterile og kunstige udtryk som den rene hvide vil give. Du kan se nærmere på en ral 9010 her, men du kan også skaffe et farvekort fra f.eks. din forhandler af maling, hvor du tydeligt vil kunne se hvad der menes.

Ral 9010 bruges som skrevet oftest som standardfarve. I de lejede boliger man ser i Danmark, hedder det sig at der skal være nymalet og som oftest er det netop med ral 9010. Det denne nuance gør som den helt hvide ikke kan klare er, at der skabes en hvid og ren flade, men hvor der stadig er en form for varme uden at det bliver gult at se på.

Brug den rette glans afhængigt af hvor i hjemmet der skal males

Når man skal male med ral 9010, er det vigtigt at huske på, at der stadig er forskellige glans at tage højde for. Glansen har først og fremmest betydning i forhold til det færdige udtryk men kan også have betydning i forhold til de mere hygiejniske områder. En høj glans anvendes oftest i køkkenet hvor der er brug for at kunne vaske flader af ofte og holde områder fri for bakterier fra madvarer og lignende, men bruger du en høj glans i f.eks. stuen, så vil det færdige udtryk blive et helt andet end hvad man for det meste går efter.

Det er også vigtigt at huske på at der i vådrum kan være nogle bestemte krav til materialevalget her og har man ikke erfaring og kendskab til disse regler, så er det bestemt en god idé at tage en snak med en af de fagpersoner der er at finde hos din forhandler, så du sikrer dig at du ikke kommer til at male noget der bare skal laves om igen.