Omkring husetUdenfor

Sådan gør du noget ud af håndværket i det grønne

du en have eller altan, som du godt kunne tænke dig at gøre lidt mere ud af? Uanset om du bor i lejlighed eller hus, er det altid rart at kunne bevæge sig ud i det grønne.

Udover at du kan bruge dine hænder til at dyrke grøntsager og fjerne ukrudt, kan du også bygge nogle nye, lækre ting, som kan pynte din have eller altan. Hvis du bor i lejlighed, kan du eksempelvis lave nogle plantekasser, som kan give mere personlighed til altanen. Hvis du derimod bor i et hus, kan du vælge at skabe ekstra hygge ved at lave en bålplads med bålfade og bænke i haven. Du kan også gå en anden vej og lave dine egne plantekasser. Mulighederne er uendelige, og her kan du se, hvordan du kan gøre noget ud af håndværket i haven.

Giv mere personlighed til altanen med altankasser

Hvis du synes, at din altan er lidt kedelig og trist, kan det være, at det er fordi, at den mangler lidt grønt. Det kan du lave om på ved at sætte nogle flotte altankasser op. I altankasser kan du eksempelvis have blomster, hvis du er lidt romantisk anlagt, men du kan også have krydderurter deri, hvis du er helt vild med at lave mad. Du kan selv lave dine altankasser, men du kan self også vælge at købe dem, hvis du bare ikke kan vente med at sætte dem op.

Lav en bålplads i haven

Hvis du derimod bor i et hus med en kæmpe have, skal du måske gå lidt vildere til værks. Det kan du gøre ved at lave en hyggelig bålplads, hvor hele familien kan samles. Her skal du blandt andet kigge på bålfade og overveje, om du skal have bygget nogle bænke. Bålfade er måske lidt svære at lave selv, så hvis du ikke er klar til denne udfordring, er der mange steder, hvor man kan købe gode bålfade. Hvis du laver en bålplads i haven, vil det med sikkerhed blive et sted, hvor hele familien vil samles, når der er godt vejr – eventuelt til en ristet pølse eller et snobrød.

Byg dine egne plantekasser

Hvis du også gerne vil gøre noget ved havens samlede udtryk og ynde, kan du lave nogle plantekasser, som du kan fylde med blomster eller andre planter. Plantekasser er super flotte, da du får indrammet planterne på en meget stilet og smart måde. Derudover har man også mere kontrol over den måde, som planterne vokser på.

Hvis du ikke er den store handyman, kan du også vælge at købe dine plantekasser i stedet for at lave dem. Du kan se udvalget her og finde plantekasser, højbede og lignende haveudstyr, som kan få din have til at se rigtig flot og indbydende ud.

Bålplads i haven