IndenforUdenfor

2 essentielle håndværkerfifs til dig der gerne vil være mere handyman

Der var engang at især mænd nærmest var autodidakte håndværkere, mekanikere, malere og VVS’ere på samme tid. Har man en far født i 40’erne, 50’erne, 60’erne eller 70’erne vil de fleste have oplevet at der nærmest ikke var det, de ikke kunne fikse.

I dag er virkeligheden lidt en anden. Generationerne efter er i faldende grad gør det selv typerne. Værktøjet for denne generation har i højere grad drejet sig om elektronik, herunder computere, smartphones, tablets og al den teknik der er omdrejningspunkt for at disse kan bruges optimalt.

Er vandhanen i stykker, ringer søn til sin far. Er computeren gået i stykker, ringer far til søn. Det scenarie kender mange familier til i dag. Men som man bliver ældre og køber eget hus, opstår der hos mange et ønske om ikke at være afhængig af fars, svigerfars eller onkels hjælp. Derfor begynder mange at forsøge selv, og med YouTube videoer og artikler på nettet i stakkevis om håndværker how to’s, er det faktisk ikke så svært.

Er man helt skræmt fra selv at give sig i kast med diverse gør det selv projekter kan man bl.a. finde virksomheder der kan hjælpe her.

1: Anskaf dig en base af det mest anvendte værktøj

Hvis man endelig har besluttet sig for at klare et givent problem selv, kan optimismen hurtigt knække hvis man ikke har det rette værktøj. Sker det, er man tilbage til start, og har igen brug for at låne af familie eller nabo. I en travl hverdag, er det med at gøre håndværkerpligterne så lette som mulige, så de er lettere at overskue at komme i gang med inden man begynder.

Når man blot er ”amatør”, behøver man ikke anskaffe sig det dyreste værktøj. Hold dog også lidt igen med at gå helt ned på nederste hylde. Afhængig af hvilken slags værktøj du skal bruge, er det ikke altid en god ide at gå på kompromis med kvaliteten. Et eksempel her er bor til din boremaskine. Der er kæmpe forskel på at bore i en murstensvæg med et ordentligt bor, frem for et billigt.

Anskaf et sæt med forskellige størrelser skruer, søm og kroge. Af andre ting kan nævnes skruetrækkere, tommestok, hammer, vaterpas, tang og umbacosæt. Du vil blive overrasket over hvor langt man kan komme for 500 kr. i et lavpris byggemarked.

2: Internettet er din ven

Som så meget andet er internettet klar til at hjælpe dig der gerne vil være lidt mere handyman. Alt lige fra artikler som denne med forskellige tips og tricks, til step by step videoer på youtube.

Skal du hænge en lampe op er det ikke bare at koble en ledning til et sted i loftet. Der er flere muligheder og typer af stik, lige til at give novicen kolde fødder. Bare google dit problem og følg en af de mange guides der dukker op. Der er alt fra begynder til mere erfaren.