Lidt af hvert

3 essentielle håndværker tips

Er du en handy man, der godt kan lide at gøre tingene selv, eller leder du efter noget nyt inspiration eller gode råd? Så kan du i denne artikel få 3 gode råd så du kan forbedre dine håndværker evner hurtigt og effektivt.

1.  Hammeren skal være ru

Hvis du længe har arbejdet som håndværker eller andet tømmerarbejde, så kan dette problem godt opstå. Hammeren begynder at glide af hoved på sømmet. Dette medfører besvær ved at slå sømmet i og kan føre til sjusket arbejde og nedsat kvalitet.
Det problem kan undgås, hvis du en gang imellem sliber din hammers slagflade over en grov slibesten. Hvis du følger dette tip, så vil du ikke støde på problemer med at din hammer glider af sømmet og dit arbejde vil blive lettere samt resultat vil blive meget bedre.

2.  Tørrer fugemassen ud?

Har du prøvet at arbejde med fugepistolen ved diverse projekter og derefter sætte den til side for kun at fugemassen er tørret ind i pistolen?

Fugepistolen bruges ofte når du skal fuge et mellemrum mellem mursten eller andre bygningskomponenter. Formålet med at fuge er selvfølgelig at det skal fungere som en binding imellem de forskellige komponenter når det tørre ind. Det er imidlertid ikke hensigtsmæssigt, hvis det størkner inde i selve pistolen.

Størkningen finder sted når fugemassen kommer i kontakt med luften, hvilket du skal bedst muligt forsøge at undgå, når du lægger pistolen væk efter arbejde. For at undgå dette problem kan du anbringe en smule sølvpapir eller husholdningsfilm på patronens hul, hvorefter du sætter spidsen på.
Du skal huske at rense spidsen for indhold inden du sætter den på.

3.  Stærke magneter

Hvis du er går og savner alternativer til lukkemekanismer, så burde du overveje magneter. Neodymium magneter er blandt de kraftigste magneter i verden og falder under kategorien supermagneter.

Disse magneter er til dig, der f.eks. går og er i gang med at montere laboratorieudstyr. Hvis du i hjemmet går og mangler noget til at fastholde møbelmoduler eller andet inventar, så er disse magneter en god substitut for søm og svejsning.

Ligesom de fleste magneter er de bedst, når de bliver brugt indenfor, da fugt kan korrodere magneten og sænke dets effektivitet. Hvis du skal bruge dem til udendørs brug, så skal de indkapsles i fx gummi eller plast.

Hvis disse magneter har vækket din interesse, kan du se et udvalg af stærke magneter her