Lidt af hvert

At kreere det perfekte outfit er også en form for håndværk

Tror du at flot håndværk kun handler om at bygge huse eller lægge fliser? Sådan er det ikke nødvendigvis, for når det handler om at kreere et flot outfit, som passer til en bestemt situation eller begivenhed, kræver det også et flot håndværk.

Der er mange forskellige begivenheder, hvor der er en bestemt dresscode, som helst skal overholdes, hvis der ikke skal opstå ubehagelige eller upassende situationer.

Det kræver eksempelvis et vis håndværk og noget af en situationsfornemmelse at finde det perfekte tøj til begravelse, som hverken er grænseoverskridende eller for meget. Det gælder altså om at have en fornemmelse for, hvilken stemning der er, til den begivenhed man skal til – og det kræver bestemt det rette håndværk.

Håndværk er ikke kun værktøj, søm og træ

De fleste forbinder nok håndværk med at bygge en garage eller lave nyt tag. Flot håndværk behøver dog ikke altid at blive associeret med værktøj og hårdt fysisk arbejde – det kan være mange forskellige ting.

Et flot håndværk kan også være en smukt dekoreret kage, en flot frisure eller såmænd et godt sammensat outfit. Der er altså ikke begrænsninger, når det kommer til flot håndværk, og selvom det at sammensætte tøj på forskellige måder ikke er det samme som at bygge et hus, er det stadig noget, som er meget nyttigt at kunne.

Det handler om situationsfornemmelse og stil

Når man skal vælge tøj til nogle helt specielle begivenheder, er det faktisk lidt af et håndværk. Det handler om, at man forstår de forskellige slags dresscodes, og at man også følger dem, så der ikke opstår uheldige misforståelser.

Til bryllupper vil der eksempelvis ofte være en formel dresscode, så her går det altså ikke, at du tropper op i dine beskidte joggingbukser. Det samme gør sig gældende til gallafester, hvor det er upassende at dukke op i nattøj eller hverdagstøj. Tøj til begravelse skal også være lidt formelt – dog med måde – for det skal helst ikke være alt for farvestrålende. Man skal have situationsfornemmelse til denne type begivenhed.

Sådan vælger du tøj til begravelse

Når du skal vælge tøj til begravelse, handler det især om at have situationsfornemmelse. Man skal gerne tage lidt formelt tøj på, da det handler om at udvise ære og respekt for den afdøde. Det skal dog ikke blive alt for spraglet eller farvestrålende, da det godt kan virke lidt upassende.

Man kan både som mand og kvinde vælge at holde sig i de mørke og nedtonede farver, når man vælger tøj til begravelse, da dette ikke vil fornærme nogen. Hvis du har brug for yderligere råd til, hvordan du sammensætter det perfekte outfit, så læs mere om begravelse tøj her og find inspiration.