Lidt af hvert

Dyrk din passion for håndværk på erhvervsuddannelserne

Overvejer du at starte på en erhvervsuddannelse? Det er en rigtig god ide, hvis du er interesseret i håndværk og ovenikøbet også er dygtig inden for det område.

Der er efterhånden rigtig meget fokus på at vælge de gymnasiale uddannelser, når man er færdig med 9. eller 10. klasser. Sådan bør det dog ikke være, og der bør bestemt blive informeret mere om erhvervsuddannelserne, da det er et super godt alternativ til dem, som søger flere praktiske udfordringer i skolen. Her kan du se mere om, hvad en erhvervsuddannelse er, og hvilke fordele der er ved at vælge en af disse.

Der skal mere fokus på erhvervsuddannelserne

I disse tider er det mest normale, når man går ud af 9. klasse, at vælge nogle af de gymnasiale uddannelser, om det så er STX, HHX eller HTX. Det er blevet nemt blot at vælge en af disse, fordi det er der, som de fleste gør, så hvis man ikke er helt sikker på, hvad man gør man bare det, som alle de andre gør. Der bør dog være mere fokus på muligheden i at starte på en erhvervsuddannelse.

Denne type uddannelse egner sig nemlig rigtig godt for dem, som har hænderne godt skruet på, og som søger lidt flere praktiske udfordringer, end man vil få på gymnasiet. Erhvervsuddannelser bør bestemt anses som en mere anerkendt mulighed.

Fordele ved at vælge en erhvervsuddannelse

Det, som er godt ved erhvervsuddannelsen frem for den gymnasiale, er, at man bliver hurtigere klar til at komme ud på arbejdsmarkedet. Hvis man vælger den gymnasiale uddannelse, skal man først gå i skole i tre år, for så først der at vælge, hvad det er man gerne vil. Hvis man allerede i 9. klasse har en ide om, hvad man gerne vil, og ikke mindst om hvad man ikke vil, kan det være, at man skal undersøge erhvervsuddannelserne. Hvis du har et flair for håndværk, er det i hvert fald oplagt at søge ind på en erhvervsuddannelse – så kommer du både til at studere noget, du interesserer dig for, men du bliver også tidligt klar til arbejdsmarkedet.

Kom på en erhvervsuddannelse lige efter 9. klasse

Det som er godt ved erhvervsuddannelsen er, at dem som måske ikke er allermest begejstrede for at gå i skole kan blive uddannede på kortere tid. Dem der vælger de gymnasiale uddannelser bruger naturligvis langt mere tid på at blive færdiguddannede, fordi de bruger de første tre år på gymnasiet. Du kan tage en erhvervsuddannelse lige efter 9. klasse og i princippet være færdig nogle år efter. Så kommer du ikke til at bruge evigheder på at gå i skole – det er jo ikke alle, der er til den slags, men du får også mulighed for at dyrke din interesse for det gode håndværk – det er også vigtigt!