Lidt af hvert

Disse helbredsmæssige fordele får du når du bygger din egen sauna

Finnerne har så længe man kan huske tilbage lovprist deres saunaer. Og det er såmænd med god grund. Blot 20-30 minutter hver dag i sauna kan være nok til at forvandle dig både fysisk og psykisk, og du vil nu træde ud af din sauna med friske kræfter og ikke mindst afslappede muskler.

Læs videre her for at se, hvorfor du netop også bør overveje at bygge en sauna.

Sauna er godt for hjertet

En af de helt store helbredsmæssige fordele ved at tage en tur i sauna er, at dit stressniveau vil dale drastisk. Intet er nemlig mere afslappende en nogle minutter i saunaen. Og netop fordi dit stressniveau bliver langt mindre, så vil du nu være langt mere modstandsdygtig overfor en lang række helbredsproblemer – og især hjertekarsygdomme. Faktisk peger visse undersøgelser på, at du med en tur i sauna kan minimere risikoen for hjertekarsygdomme med op til 30%.

Sauna er perfekt efter motion

Netop fordi en sauna automatisk vil få dine muskler til at slappe af, så er den perfekt efter at du har dyrket motion. Ydermere, når du sveder i varmen, så vil din krop faktisk også frigøre endorfiner; og disse ”glædeskemikalier” er faktisk kroppens egen mirakelkur imod ømme muskler og led. Sidst men ikke mindst, så vil varmen fra din sauna også få dine blodkar til at udvide sig; og dette betyder selvfølgelig ekstra blodcirkulation, og dermed hurtigere heling.

Sauna er giftstoffernes fjende nr. 1

Rigtig mange har stillesiddende jobs uden den store fysiske aktivitet. Dette har den bivirkning, at vi ikke sveder så meget som vi burde. Sveden er jo netop vores krops måde at skille sig af med en lang række giftstoffer, der ellers ville blive ophobet i vores kroppe. Ved at tage en tur i sauna, så kommer vi nemlig til at svede. Og dette er bestemt ikke så slemt, som det måske lyder. Hvis du allerede nu er blevet overbevist om fordelene ved saunaer, så bør du bestemt også undersøge om en infrarød sauna måske kunne være noget for dig. En infrarød sauna kombinerer nemlig tradition med den allernyeste teknologi, og kan derfor siges at være en videreudvikling af den traditionelle sauna.

Sauna er lig med langt bedre søvn

En anden fordel ved en regelmæssig tur i sauna er, at du automatisk vil forbedre din søvnkvalitet. Du vil ganske enkelt være mere afslappet, hvilket betyder at du kommer til at sove langt dybere. Og dette vil i både det korte og lange løb virkelig være med til at forbedre dit immunsystem – og dermed også dit samlede helbred.

Sauna er en god slankekur

Sidst men ikke mindst vil regelmæssig sauna faktisk give dig vægttab. Dog skal det siges, at det hovedsageligt er de infrarøde saunaer der er effektive til dette formål. Du forbrænder nemlig store mængder kalorier i en infrarød sauna. Du bør dog kombinere dette med sund kost og masser af motion, hvis du virkelig ønsker at se de bedste resultater.