Omkring husetUdenfor

Få maximalt udnyttelse af m2 på din terrasse og altan!

Om du skal lave ny terrasse, udvide terrassen eller renoverer din nuværende terrasse eller altan, er det vigtigt at gennemtænkte alle dine ønsker, inden du opstarter projektet.

Indretning

Vil du have udekøkken, vildmarksbad, lounge område, liggestole eller en markise? Få alle dine ønsker i spil, inden du går i gang med at bygge. Ved at gøre det, er du sikker på, at det er dine vigtigste prioriteter, du får implementeret og ikke mindst får placeret dem og indbygget mest hensigtsmæssigt. Skal udekøkkenet og grillen stå der, hvor solen sidst forsvinder fra terrassen eller der, hvor de første solstråler rammer terrassen?
Det er vigtigt at tage stilling til disse ting, inden du begynder at bygge. Når først du har lavet vand til udekøkkenet, kan det være svært eller umuligt at flytte, når din terrasse er bygget færdig.

Markisen skal den være fuld bredde af terrassen eller kunne overdække halvdelen af terrassen. Kan den monteres på huset eller skal der bygges bærende søjler eller andet til den?

Det ekstra

Har arealet af din terrasse eller altan en “dumt” hjørne, der er svært at udnytte til andet end en blomsterkrukker?
Udnyt hjørnet maksimalt – lav en indbygget reol eller skab, hvor du får plads til at opbevare ekstra krukker og anden, som du ikke bruger hver dag. Du kan også lave hylder til friske krydderurter til udekøkkenet eller til dit brænde til vildmarksbad.

Reol, skab eller hylder kan du så godt som sikkert lave for minimal omkostning ved at bruge overskydende materiale fra gulv, rækværk mm.

Bygges din terrasse i højden? Lav en låge i gulvet, der åbner ned til et opbevaringsrum til hynder, puder og tæpper.

”Prikken over i-et” detaljer

Er du til de små lækre ”prikken over i-et” detalje? Dem har du mange muligheder for at lave på din terrasse eller altan.

Sørg for at gøre alle blomsterkrukker mobile – lav bakker mangen til gulvet og sæt hjul på dem. Hvis du har brug for ekstra plads, gør de kørende bakker det nemt for dig at flytte med de tunge blomsterkrukker.

Laver du en låge i gulvet ned til et opbevaringsrum? Køb et ekstra lækkert håndtag, der ikke ruster.

Skal du har trukket ledninger til markisen, lys eller andet el? Lav ledningsskjuler af overskydende materiale.

Vælger du at opsætte et vildmarksbad eller et spabad? Lav flotte bænke mangen til de materialer du har valgt at bruge til den øvrige del af din terrasse.

Er du finsmager ikke kun med dit byggeri men også i dit udekøkken?  Så skal du vælge et lækkert Italiensk Uashmama kokkeforklæde til køkkenchefen og medhjælperen, det skal sammen med andre ting til køkkenet selvfølgelig hænge på flotte kroge, som du selv har lavet eller købt så de matcher håndtaget i gulvlågen.

God fornøjelse med at lave lige den terrasse eller altan du ønsker dig.