IndenforStuen

Inviter naturen ind i din bolig med træpersienner

Træ er med afstand det mest alsidige byggemateriale nogensinde. Vi skal prise os heldige, at vi lever på en planet hvor træer spiller en så stor rolle. Med alt vores teknologiske fremskridt, har vi ikke kunne opfinde et byggemateriale der bare kommer i nærheden af træets alsidighed og genialitet.

Og vi er også langt fra de eneste levende væsner der bruger træ som byggemateriale.

Termitter fx er sande mestre i træ arkitektur. Nogle termitarter bygger kæmpe tårnlignende byer af træ, som de tygger og blander med deres spyt. Så bliver det til en slags cement, som kan holde til lidt af hvert i flere århundreder. Disse termittårn fortsætter også mange meter under jorden, hvor boligområderne faktisk befinder sig. Tårnet er egentligt kun et meget sofistikeret AC anlæg.

Disse anlæg er så gennemtænkt veldesignet, at det tog de mest avancerede videnskabelige metoder med fx 3D scan, at aflure de små kryb deres geniale arkitektoniske færdigheder.

Også mange hvepsearter bygger deres bo af tyggede træfibre. Bæveren er ikke kun en ekspert tømrer og dæmningsbygger, men også en genial landskabsarkitekt. Spættefugle bruger direkte træer som boliger. Listen af dyr der bruger træ som byggemateriale er lang, og vi topper den.

Træpersienner værner om dit privatliv

Vi vil gerne have store vinduer til at betragte verden igennem. Det er dejligt at nyde en god udsigt fra stuen eller soveværelse, mens vi står inden i vores trygge og hyggelige hjem. Men vi bryder os mindre om, når vi bliver til målet for andres udsyn. Derfor bruger vi afskærmning til vores vinduer.

Her gælder det at forene funktion med god stil. Træpersienner er en af de mest populære afskærmninger. Problemer er jo, at vi også skal se på dem. Derfor er ikke kun funktionen vigtig, men også stil og æstetik.

Træpersiennernes lameller giver os en fleksibel og justerbar afskærmning. Indefra kan du nemt se igennem sprækkerne, men udefra blokerer de effektivt synet.

Træpersienner skaber atmosfære

Ved at vælge bestemte træsorter kan du også give rummet en helt specifik atmosfære.

Træ er generelt et ”varmt” materiale. Både når det gælder lyset, men også når du rører ved det. Hvor metal altid føles koldt, er træ altid behageligt varmt. Det skyldes at metal er en god varmeleder, som straks leder varmen bort fra dine fingre. Træ derimod er et godt isoleringsmateriale, som holder på varmen.

Træpersienner er også nemme at montere. Og det mest fantastiske er, at du slet ikke behøver at finde dem. Du kan lade dem finde dig. Online kan du bestille træpersienner hjem til dig. Du ringer bare, eller booker en aftale online, så kommer gardinbussen ud til dig med hele deres sortiment. Gardinbussen København er en mulighed, ligesom Gardinbussen kører over resten af landet og ikke kun i København.

Det har den fordel at du kan afprøve forskellige træpersienner modeller, og se hvordan de passer til din bolig. Og når du har truffet dit valg, kan du får dem straks monteret for en slik.