Lidt af hvert

Rigtige mænd går også op i tandpleje

Som børn og unge bliver der sørget for at alle kommer regelmæssigt til lægen og tandlægen. Det betyder at vi får regelmæssigt kigget på vores tænder og er der noget der skal rettes til, bliver det gjort. Men når vi bliver 18 år, overgår ansvaret for vores tænder og helbred i al almindelighed til os selv.

Det betyder at mange, desværre ofte mænd, af den ene eller anden grund ikke kommer til tandlægen. Det kan der være mange grunde til. Det kan være på grund at tandlægeskræk eller manglende overskud til at få det gjort.

Tandpleje betyder ikke udelukkende besøg hos tandlægen

Uanset hvad årsagen er til at man ikke kommer til tandlægen. Om det er tandlægeskræk, penge, eller manglende tid er der ingen undskyldning for ikke at passe på sine tænder, sit tandkød og sin mund generelt. Det er ikke noget der koster mange penge eller som tager lang tid. Tandpleje er ikke udelukkende tandrensninger, få lavet huller og bøjler. Det er også at huske at bruge tandtråd dagligt, at bruge en mundskyldvæske og huske at vælge den rigtige tandbørste og huske at få børstet tænder og tandkød 2 gange dagligt.

Sunde tænder og mund er blevet vigtigere

I kræft af at vi bliver ældre og ældre skal vores tænder holde længere så det er blevet endnu vigtigere at passe godt på dem. Jo ældre jo flere problemer i munden.

En af de største udfordringer er at mange mænd ikke er klar over at mange af de skavanker de har kan skyldes deres tænder. Det kan være hovedpine, spændinger i kæben eller blot ondt i tænderne. En af grundene til at det forekommer er at de skærer tænder, når de sover.

En bideskinne

En af de muligheder der er til at løse de udfordringer, der er ved at skærer tænder kan være en bideskinne. En bideskinne holder tænderne i ro og forhindre at du skærer tænder.

En bideskinne kan afhjælpe tandslid, hovedpine, smerter fra tyggemuskler, der har været bidt hårdt sammen. En bideskinne kan være en god løsning til at forebygge og evt. standse en nedslidning af tænderne.

En af årsagerne til at man ofte skærer tænder især om natten kan være stress.

Det er en god ide at få en snak med tandlægen om de forskellige muligheder for bideskinner. Alt afhængig af hvor alvorligt problemet, er det muligt at købe en, der er masseproduceret. Alternativt og noget dyrere kan tandlægen specielt fremstille en.

Det er derfor at rigtige mænd går op i tandpleje

Det er alle de mange direkte og indirekte årsager, der hænger sammen med en ordentlig tandpleje, at det er vigtigt at bruge tid og penge på regelmæssig tandlæge besøg og andre former for tandpleje.

Ud over det så er det rart at kunne smile, uden at sætte hånden foran munden og tænke på sine tænder. Det har stor betydning for ens almen velvære og sociale relationer at have pæne tænder.