Omkring husetUdenfor

Rullegræs hele året rundt

Rulegræs er et smukt, praktisk og hurtigt alternativ til at plante græs og lade det gro. Derfor er det en god løsning, hvis man skal anlægge en have hurtigt. Rullegræs giver den umiddelbare gode havefølelse, og kan bruges hele året. 

 

Her kan du læse mere om hvordan rullegræs kan være praktisk for dig, i din håndværkerpraksis.

Udvid din håndværkerpraksis med havearbejde

De fleste der har en have har ingen ide om hvordan de skal tage sig af den. Det der tit sker, er at græsset der allerde er der bliver ødelagt, og så skal man lige bruge noget hjælp til at få det hele op at stå igen.

Rullegræs er den perfekte løsning, men det er ikke alle der kan overskue at lægge det selv. Derfor er det en god ide at tilføje denne kompetence til listen, af de mange gode egenskaber du har som håndværker. Der er nemlig meget at hente i praktisk havearbejde.

Vi vil jo gerne nyde haven, og selv om det er hyggeligt at arbejde lidt på den en gang i mellem, så er der bare professionelle kræfter der skal til, hvis det hele skal bygges op fra bunden af. Det er en stor fordel hvis man som håndværker opbygger sig kendskab til, hvordan man kan gøre haven mere personlig. Alle har brug for god hjælp når det kommer til havearbejde, men hvorfor er rullegræs så smart, og hvordan anlægger man en græsplæne?

Sådan bruger du rullegræs

Det er slet ikke svært at bruge rullegræs, når du først har prøvet det. Det er hårdt arbejde, men det er det hele værd når man ser resultatet.

Rullegræs giver en jævn, grøn græsplæne der er groet under de bedst tænkelige forhold, og bliver derfor meget bedre end den man kan så selv. Rullegræs er blødt og godt at træde på, og giver en bedre oplevelse af haven som helhed.

Anlæg af græsplæne foregår ved, at man gør det nødvendige forarbejde først. Jorden skal være fast, men man skal forsikre sig om, at den ikke er betonfast.

Hvis der er strukturskader i jorden, skal du sørge for at løsne den, for så at fæstne den igen så den er mere ensartet efterfølgende. Du skal også fjerne sten og jævne overfladen, dette gør du faktisk bedst uden maskiner, men med din egen muskelkraft. Dette er også en af de mange gode grunde til, at man kan få netop en håndværker til, at lægge rullegræs. Derefter skal du tænke på i hvilken retning du vil lægge rullerne, og lave en plan ud fra det.

Det er en god ide at tromle hele græsplænen når du er færdig med at lægge den, for at skabe god kontakt mellem plæne og jord. Afhængig af årstiden skal græsplænen også gødes, og det er også noget du kan lægge ind som en ekstra service.

Det er en god ide at tilføje anlægning af rulegræs til dine håndværkerkompetencer.