Lidt af hvert

Stilren boligindretning; byd naturen indenfor med et plankebord

Mange mennesker går særdeles meget op i at indrette deres hjem, så det matcher deres personlighed. Boligindretning er således ikke uden betydning, og det kan være en tidskrævende og udfordrende proces at få det hele til at gå op i højere enhed. Og især elementer fra naturen har de seneste år været en tendens i den moderne boligindretning.

Naturen giver os ro, men hvordan får vi bedst muligt integreret denne følelse indenfor i vores hjem?

Naturmaterialer er en god start

Når vi skal indrette vores hjem, så vil vi gerne skabe rum hvor atmosfæren er god og hvor vi kan slappe af. Især elementer fra naturen kan give os den ro vi efterspørger og samtidig forene vores ude- og indearealer på en god og hensigtsmæssig måde.

Ønsker vi at byde naturen velkommen, så kan det første skridt være at prioritere naturmaterialer frem for andre mere kunstige materialer.

F.eks. kan man med et plankebord fra Naturplank give sin spisestue et unikt udseende, hvor spisebordet står som et centralt objekt for resten af rummet. De naturlige planker giver hele rummet dybde, de er meget dekorative og så gør de hvert eneste måltid ved bordet mere behageligt.

Et plankebord er en god måde af få naturens jordnære farver ind i boligen samtidig med at bordet tjener et godt og funktionelt formål. På samme måde kan man integrere boghylder af planker i indretningen eller vælge andre naturmaterialer såsom natursten til eksempelvis køkkenbordet, badeværelset eller noget helt andet.

Gro en skov i stuen

Plankebordet er en perfekt genstand til hjemmet som huser naturen selv. Udover plankebordet kan det også være en god idé at lade træet være synligt i de øvrige møbler såsom stolene, sofaen eller boghylderne.

Er møblerne på plads og mangler der et ekstra element til at gøre rummene mere naturtro, så er grønne planter vejen frem.

Planter og blomster er smukke at se på, de giver rummene et bedre indeklima og så er de levende, og derfor også spændende at passe og pleje. Har man mange planter i hjemmet, så kan man følge deres udvikling og faktisk skabe en følelse af at naturen reelt er tilstede.

Hvilke planter man vælger fra eller afhænger selvfølgeligt af ens æstetiske præferencer og om man er til til de eksotiske planter eller de mere lokale arter. De seneste år er især de såkaldte mormor-planter blevet mere populære i de danske hjem, og det er meget almindeligt at støde på planter såsom palmer, svigermors skarpe tunge og stuebirk.

Jo grønnere der er i hjemmet, desto mere får man følelsen af det naturlige og jordnære, men man skal blot huske på at planterne skal vandes, vedligeholdes og at deres skønhed skal værnes om.