Indenfor

2 tips til at spare på badeværelsesrenoveringen

En badeværelsesrenovering er som regel en ganske rentabel boligforbedring. Fx viser en undersøgelse fra Realmæglerne, at en badeværelsesrenovering typisk giver 50-150 procent igen i værdistigninger i boligen i forhold til udgiften.

Men et nyt badeværelse kan også være en dyr omgang, som kræver luft i budgettet. Heldigvis findes der måder hvorpå man kan spare på badeværelsesrenoveringen. Vi giver her tre tips til at spare på badeværelsesrenoveringen, uden at det går på kompromis med kvaliteten. Du kan læse mere om priserne på nyt badeværelse på Badevarelsepriser.dk.

1. Køb arbejdstimer fremfor totalentreprise

En af måderne hvorpå man kan spare flest penge på det nye badeværelse er ved at indhente tilbud på arbejdstimer fra VVS-firmaet fremfor totalentreprise. Fordelen ved denne metode hvor man køber arbejdstimer fremfor totalentreprise er, at man ikke går på kompromis med kvalitet, men til gengæld får et nyrenoveret badeværelse til en væsentlig lavere pris. Det betyder, at du selv skal stå for indkøb af materialer og styring af byggeprojektet. Det betyder også, at du kommer til selv at skulle bruge mere tid på det. Ikke desto mindre kan man spare mange tusinde kroner på kun at købe arbejdstimer fra VVS-firmaet fremfor totalentreprise.

VVS-firmaerne tager sig nemlig som regel godt betalt for materialer, mens at du vil kunne få dem langt billigere, hvis du selv indkøber. Selv at stå for byggeprojektet er som udgangspunkt kun noget du bør gøre, hvis du har erfaring fra lignende tidligere opgaver, da du bør have kendskab til, hvilke nye materialer der skal købes.

Med totalentreprise tager håndværkerfirmaet sig både af håndværkerarbejdet og indkøb af materialer, men det er til gengæld også det, der kan koste op mod 100.000 DKK ekstra. Hvis du blot køber arbejdstimerne fra håndværkeren (og gerne en selvstændig håndværker, de har typisk de laveste priser) og selv står for indkøb af materialer, kan du spare op mod 100.000 DKK.

Det skyldes, at både håndværkeren og mellemmænd lægger ovenpå priserne for materialer, som dermed bliver langt dyrere, end hvis du selv køber det.

Her er processen:

  1. Lav præcis plantegning af det ønskede badeværelse: med 1:20 (dvs. 1 cm på papiret svarer til 20 cm i virkeligheden). Suppler eventuelt med at tegne vægge med diverse ønskede spejle og skabe forfra. Det skal bruges til at indhente tilbud fra håndværkerfirmaerne og hele vejen gennem processen. Husk derfor at måle præcist op.
  2. Indhent tilbud om arbejdstimer. Indsend samtidig plantegning om ønskede badeværelse samt fotos af nuværende badeværelse, så håndværkerne har en god idé om opgavens omfang. Indhent især tilbud fra selvstændige, da deres priser typisk er lavere.