IndenforLidt af hvert

De bedste priser på tykkelseshøvle

Om du er en større virksomhed indenfor træbranchen eller om du har din egen lille niche kørende, så kan du online finde frem til de bedste priser på tykkelseshøvle mm. Men hvad er en tykkelseshøvl overhovedet og hvad bruges den til?

Tykkelseshøvl kan være den perfekte maskine for dig der arbejder med træ

Tykkelseshøvl er en høvl der er et fantastisk værktøj for personen der arbejder med træ. Det er oftest set at man bruger en tykkelseshøvl indenfor møbelbranchen fordi det er så god en maskine til at klare de opgaver hvor det kan udfordre personen der vil skulle stå og klare opgaven manuelt i stedet.

Med en tykkelseshøvl har man en maskine der i sig selv er meget kraftig og stærk. Der er flere typer modeller at komme efter. Har du brug for en tykkelseshøvl der kan komme med på tur, hvis du laver opgaver ud af huset, så vil det være en fordel at finde en maskine der er stærk, men som er let at tage med fra et sted til et andet.

En tykkelseshøvl er ikke en afretterhøvl

Har du dit eget værksted og ved du at alt du skal lave, vil foregå udelukkende i værkstedet så kan du med fordel kigge på de lidt større maskiner. Der findes ganske enkelt maskiner der passer både til det større erhverv men også til det lille snedkerværksted.

En tykkelseshøvl bliver ofte forvekslet med en afretterhøvl, og det er fordi de i bund og grund minder lidt om hinanden. Med en afretterhøvl har du dog en høvl der som man næsten kan regne ud bruges til at afrette sit projekt med, hvorimod en tykkelseshøvl hjælper dig med at høvle dit træ i tykkelsen og bredden.

En tykkelseshøvl kører desuden igennem træet nedenfra hvor en maskine med afretterhøvl kører træet igennem ovenfra. Det kan være at du tænker at begge dele skal bruges og så er der heldigvis også råd for dette, for du kan nemlig få maskiner der kun er tykkelseshøvl eller kun er afretterhøvl, men også maskiner hvor begge typer høvl kan klares.

Husk sikkerheden ved maskinen

Når du bruger en maskine som en tykkelseshøvl er der flere krav til hvordan omgivelserne er omkring maskinen. Det er f.eks. vigtigt at sørge for at der er god udsug, da den skaber en masse støv når træet høvles. Desuden skal du forsikre dig om at maskinen kører uden problemer. Hvis der er den mindste form for mislyd, så skal du ikke bare fortsætte for der kan være noget galt så.

Du må altså aldrig forlade maskinen når den er i gang med at høvle for dig, men du skal blive ved siden af selv om det kan virke fristende at bevæge sig over efter en kop kaffe mens maskinen gør arbejdet for dig.