IndenforOmkring huset

Billig maling til din bolig

Flere og flere danskere er begyndt at fravælge den professionelle maler – og med rigtig god grund.

Maling af boligen behøver nemlig ikke at være en besværlig proces. Og hvorfor betale andre for noget, du selv kan klare? 

Der findes talrige forhandlere af billig maling. Der er mange forskellige forhandlere af maling, der specialiserer sig i højkvalitetsmaling til pæne priser – for man vil jo gerne være heldig at få fingrene i billig maling, hvis det er muligt.

Denne guide er dedikeret til dig, der overvejer at gå i gang med at istandsætte boligens vægge. Nedenfor bliver de mest gængse, maling relaterede spørgsmål besvaret. God læsning og rigtig god maling.

Hvorfor male?

Maling er den mest simple måde at genopfriske sine vægge på. Mange af os maler, når vi flytter ind i en ny bolig. Men en gang imellem maler vi også, fordi vi har brug for fornyelse. Nymalede vægge giver nemlig boligen en friskt pust, og efterhånden findes der mange forskellige farvemuligheder.

Det er blevet tiltagende populært blandt danskerne at bruge maling i kraftfulde og spændende farver. Har du en overdådig boligstil, er det nemlig oplagt, at væggene afspejler stilen. Uanset din smag, findes der helt sikkert en farve, der passer perfekt til dig og din bolig.

Hvor meget koster maling?

Maling behøver langt fra at koste en formue. Ofte vil du desuden opleve, at det færdige resultat er alle pengene værd, og dette hvad end du har valgt en billig model eller én af de dyrere.

Før du beslutter dig for et produkt, bør du overveje at lægge et budget for projektet. Så slipper du nemlig for at lænse din bankkonto i forbindelse med istandsættelsen.

Hvor meget maling skal jeg bruge?

Mængden af maling, du skal bruge, vil altid afhænge af flere forskellige faktorer. For eksempel kommer det selvfølgelig an på, hvad du skal male og på farven, du maler med. Som regel vil vægge, der skal males med mørke farver, skulle have flere lag end vægge, der skal males lyse.

Dertil bør du huske, at du hellere bør købe for meget maling end for lidt. Står du med en uåbnet spand maling til overs, kan du altid få pengene tilbage hos forhandleren. Hellere dét end at løbe tør for maling midt i processen.

Hvilken maling skal jeg vælge?

Hvis du ikke kan finde ud af, hvilken farve der bedst vil klæde dine vægge, kan det anbefales, at du spørger din forhandler til råds. Mange forhandlere er mere end villige til at hjælpe dig godt på vej. Eventuelt kan du bede om et par farveprøver, før du tager den endelige beslutning.

Så er du nemlig sikker på, at du træffer det rette valg. Selvom maling er en relativt nem arbejdsopgave, er der jo ikke nogen grund til at skulle gøre det igen og igen.