IndenforStuen

Udfold din indre håndværker ved at tapetsere dit eget hjem

Flere og flere danskere er begyndt at vælge tapet frem for maling, når deres vægge skal istandsættes. Dette er der flere grunde til.

 

Mange tror, at tapetsering tager længere tid end malingen, men dette passer faktisk ikke. Der er nemlig en tendens til at glemme, at en malet væg ofte skal have mindst to lag. Er dine vægge glatte, går tapetsering som regel langt hurtigere end maling.

Dertil giver tapetsering dig næsten ubegrænsede muligheder for farvekombinationer og smukke mønstre. Nogle forhandlere skaber gerne speciallavede tapeter, så du helt selv kan vælge, hvordan dine vægge skal se ud. Har du ikke en klar idé vision for dine vægge, kan du med fordel tjekke de mange forhandleres brede udvalg af billig tapet, der blandt andet omfatter retro-tapeter, stribede tapeter og blomstrede tapeter.

Tapet gør din bolig unik

De færreste af os har lyst til at bo i, hvad der ligner et IKEA-varehus. For at føle dig hjemme og godt tilpas i din bolig, er det med andre ord rigtig vigtigt, at indretningen afspejler din smag.

Tapeter gør det muligt for dig at skabe akkurat den stemning i boligen, som du ønsker – og dette kan gøres på flere måder. Du kan for eksempel vælge at tapetsere alle rum på samme måde. Du kan også give hvert rum sit helt eget mønster, og du kan naturligvis også kombinere maling og tapet, så kun enkelte vægge er tapetserede.

Tapetsering behøver ikke at være svært

Én af grundene til, at mange vælger tapeter fra, er, at der hersker en forestilling om, at tapetsering er en besværlig og langtrukken arbejdsopgave. Men sådan behøver det faktisk ikke at være. Du skal blot være opmærksom på, at du er grundig med forarbejdet.

Start med at gå dine vægge igennem og reparere eventuelle huller. Sørg for at væggene er helt glatte og fri for tapetrester og ujævnheder. Vent også med at tapetsere til væggene er helt tørre. Følger du disse råd, behøver tapetsering langt fra at være svært. Og har du brug for mere rådgivning, anbefaler vi dig, at du spørger din forhandler om hjælp, når du køber tapetet.

Sådan vælger du det rette tapet

Det kan godt være en udfordring at finde det rette tapet – og det er naturligvis vigtigt, at du vælger rigtigt første gang. Selvom tapetsering ikke er svært, gider du jo ikke bruge mere tid på det end højest nødvendigt.

Før du beslutter dig for et mønster, skal du overveje indretningen i dit hjem. Du skal dertil beslutte dig for, om dit tapet gerne må være lidt larmende, eller om det passer dig bedst med et mere afdæmpet mønster.

Uanset hvad du beslutter dig for, kan du glæde dig over, at der efterhånden findes rigtig mange forhandlere af tapet. Mange af modellerne er desuden både prisvenlige og fremstillet i høj og holdbar kvalitet. Rigtig god tapetjagt!