IndenforStuen

Biopejse – Vigtige info inden du går igang!

Ved mtas.dk har de fokus på biopejse, og hvordan du installere og bruger disse korrekt! Og ja det er ikke helt enkelt, da der findes flere forskellige typer af biopejse. Og selvfølgelig så også flere forskellige måder, hvorpå de skal monteres samt installeres, alt efter hvilken type du vælger.

Der findes disse typer af biopejse:

  • Piopejse der kan hænges på væggen
  • Gulv biopejse
  • Biobrænder til bord
  • Lofthængte bioethanol ovne
  • Indsats bioethanol pejse
  • Biobrænder brandkar
  • Indbygnings biopejse.

Og derfor der det også utroligt vigtigt, at have fuldstændig styr på hvordan tingene gøres. Inden disse gøres klar og tages i brug.

Men for det første!

Biopejs hvad er det

Biopejse har været på det danske marked en del tid nu, og disse pejse er specielle, da de hverken kræver en skorsten eller brænde, da de brænder på bioethanol. Og et stort plus er også, at de ikke sviner. Så jeg mener det er et rigtig godt alternativ i forhold til, en gas eller de traditionelle pejse som vi kender dem.
En biopejs kan faktisk installeres alle steder, hvor man må ønske sig en pejs, og igen er det et stort plus, at hvis man skal flytter, så kan man nemt tage sin biopejs med sig.

Hvilken biopejs skal jeg vælge?

Jeg tror, at når man skal finde ud af, hvilken biopejs man skal vælge. Så er det vigtigste nok, først at finde hvor man vil have den placeret i huset, sommerhuset eller andet sted, hvor man nu ønsker en piopejs.
Når du først har fundet ud af, hvor du ønsker denne pejs skal placeres. Så skal man begynde at kigge på de forskellige muligheder. Om man f.eks. ønsker den skal stå på gulvet, som en fritstående biopejs. Eller om man ønsker den skal hænge ned fra loftet, i f.eks. et hjørne i stuen. Og på den måde finder man hurtigt ud af, hvad man har brug for. Og derefter kan man så vælge, en af de forskellige typer der opfylder ens behov.
Så hvis man f.eks. bor i et lille hus, og ikke har så meget plads. Så kan man også vælge, en lille biopejs der kan stå på et bord. Og en type af denne ville også være perfekt til terrassen.

Hvad koster en biopejs?

Det er selvfølgelig svært, at give et klart svar på dette. Da der findes så mange forskellige modeller. Men man kan sige i store træk, der er priserne for en lille pejs fra 800kr og opefter. Og vil du have en større pejs fra starten af, så er priserne ca. fra 4000 kr til 6000 kr og opefter.

Så i forhold til en skorsten eller anden type ovn. Så synes jeg nu det er nogle overkommelige og fornuftige priser.

Er biopejs farlig

Piopejse er ikke farlige. Men selvfølgelig skal de behandles med omtanke og forsigtighed. Og på videoen længere nede, kan du se og høre lidt mere om, hvad du skal være opmærksom på når du bruger en biopejs.

Håber du blev lidt klogere på piopejse. Og er klar til at tage næste skridt!