IndenforLidt af hvert

Guide: Gør-det-selv skabsseng

Skabssenge er smarte. Sengenes snedige konstruktion betyder nemlig, at du kan slå dem op, når du ikke benytter dem. Hermed kan du spare en masse plads.

Skabssengenes pladsbesparende kvaliteter kan være en fordel, hvis du har et kontor, du gerne vil kunne omdanne hurtigt til et gæsteværelse… Hvis du har en lille studielejlighed… Eller hvis pladsen bare i det hele taget er lidt trang.

Mange steder kan du finde tips og gode råd til, hvordan du finder og vælger din skabsseng. Det er dog ikke temaet i indeværende artikel. Her får du derimod en hurtig indføring i, hvordan du bygger din egen skabsseng.

1. Boksmadrassen er dit fundament

Først skal du have fundet en boksmadras til din skabsseng.

Du kan i princippet vælge en hvilken som helst størrelse og så tilpasse resten til den derefter. Husk dog på at få valgt dele, der passer til vægten af din madras. Da madrassen er den del af sengen, der bliver klappet op og ned, er det nemlig i særdeleshed her, at belastningen kommer til at være.

I denne forbindelse handler det særligt om at få valgt passende gastrykfjedre og beslag.

Vi vil anbefale, at du ikke sparer på boksmadrassen. Det er nemlig her, at meget af sengens stabilitet og komfort kommer til at være.

Du behøver dog heller ikke at vælge den dyreste.

… Vær i stedet opmærksom på aktuelle tilbud, læs så andre kunders erfaringer med madrassen og undersøg, om den bliver nævnt på nogle af de mange toplister med de bedste boksmadrasser på markedet.

2. Anskaf MDF-plader og få dem skåret til

Vi anbefaler, at du benytter MDF til din skabsseng. De er nemlig meget stærke og egner sig derfor bedre til projekter som dette end eksempelvis spånplader.

MDF-pladen skal naturligvis passe til størrelsen på din boksmadras. Sørg derfor for at få den målt korrekt op.

Så snart du har målene, tager du faktisk bare ud til byggemarkedet med dem og finder dine plader. Byggemarkedet kan så hjælpe dig med at skære dem til. Det tilbyder eksempelvis Silvan i hvert fald på deres hjemmeside.

3. Rund kanterne af

Når du har fået dine MDF-plader skåret til, er de i princippet klar til, at du kan bygge din seng.

Efter tilskåringen vil de dog have skarpe kanter, som ikke gør sig så godt i boligen. Du kan nemlig både skære dig på dem, ligesom de ikke ser så pæne ud.

Derfor anbefaler vi, at du runder kanterne til, inden du bygger din seng. Du kan benytte en fræser til at runde kanterne af.

4. Find dit kit

Der er webshops i Danmark, hvor du kan købe komplette sæt til montering af skabssenge.

Her køber du således en pakke, som kan indeholde både klapben, klapbeslag, sikringsbeslag, gasfjedre og vejledning til monteringen. Så har du faktisk alt det, du skal bruge for at samle og montere din seng.

5. Sæt det hele sammen og montér

Nu er du klar til at samle og montere skabssengen. Følg her vejledningen som du sikkert har fået med til dit monteringskit.

Når din vægseng er samlet, er der kun tilbage at sige… Sov godt på din nye, praktiske skabsseng!