Omkring husetUdenfor

Sådan lægger du fliser!

Pæne fliser kan gøre meget for en indkørsel eller en terrasse, men det kræver at de ligger pænt. At lægge fliser pænt kan gøre at de holder i mange år fremover. Her kan du læse om hvordan du kan lægge fliser. 

Sådan gør du

Når du skal lægge havefliser, altså fliser der er i haven, indkørselen eller terrassen. Med andre ord, fliser der er udenfor, så er det en nem fremgangsmåde du skal følge. Det er som nævnt meget vigtigt at du lægger fliserne pænt og ordentligt, så du ikke får problemer med dem senere hen. Det at lægge fliser er i stor grad perfektionsarbejde hvis man vil at fliserne skal vare i mange år fremover og holde sig pæne. En pæn indkørsel eller sti i haven med perfekte fliser, kan nemlig bidrage til at give boligen karakter og gøre den indbydende med flotte fliser. Derfor er det vigtigt at de bliver lagt pænt.
Det er hårdt arbejde at lægge fliser, det skal du indstille dig på inden du lægger dem, så bliver du heller ikke skuffet. Du skal skovle og køre jord inden selve fliserne skal lægges, og du skal være nøjagtig med vaterpas og målninger for, at sikre at fliserne bliver lagt ordentligt. Underlaget skal også være helt perfekt for at fliserne skal ligge på den bedste mulige måde.

Hvis du skal lægge fliser i indkørslen skal du grave 40 cm ned. Lagene skal jævnes grundig inden du overhovedet kan begynde at lægge fliserne. Sæt så snorer vandret. Sørg så for at grusen er helt glat inden du begynder at lægge fliserne. Husk fuger mellem fliserne og sørg for at fliserne ikke ligger for tæt.

Fjern ukrudt inden det bliver et problem

Når du er færdig med at lægge og fuge fliserne, så sørg for at holde øje med dem. Det er altid en god ide at fjerne ukrudt mellem fliserne aktivt inden det bliver et problem. Det samme gælder når det kommer til fliserens af dine nye fliser. Det er altid en god ide at lave vedligehold af dine fliser, end at vente til det er for sent. Flisepest er ikke pænt i din indkørsel, terrasse eller have, og derfor er det meget bedre at få bugt med problemet og forebygge jævnligt.

Hold fliserne pæne

Det at rense fliserne er helt essentielt for at de skal kunne holde sig pæne i lang tid fremover. Det er med andre ord en god ide at holde fokus på god fliserens når har lagt dine fliser pænt. Det er nemt og enkelt og rense flisern. Læs mere om fliserens hos Gladrens.dk og bliv klogere på hvordan fliserens kan bidrage til at forlænge dine flisers liv betragteligt og holde dem fri for flisepest.