Lidt af hvert

Håndværksfaget har mange muligheder

Overvejer du at uddanne dig til håndværker, så er der mange veje at gå. Først og fremmest må du finde ud af, hvilken type håndværk, som du synes er sjovt at foretage. Uanset hvilken type håndværksfag du vælger, så er det alsidigt, og der kan forekomme opgaver både ude og inde.

Vigtigst af alt er, at du vælger faget af interesse. Som kunde er det nemlig rarest at hyre en håndværker, som brænder for sit fag. Ligeledes er det rarere for dig, hvis du holder af dit fag. Det gør arbejdsdagene sjovere.

Malerfaget er en udmærket mulighed

Hvis du godt kan lide at male, så bør du overveje at blive maler. På uddannelsen forbedrer du dine færdigheder, og lærer en masse om faget. Som bygningsmaler er der både arbejdsopgaver udenfor på bygninger, men der er også indendørs malerarbejde. Du vil lære at mestre det hele. Som maler vil du have rigeligt med arbejdsmuligheder hele året, da du ikke er begrænset af vejret, ud over til de udendørs opgaver. Det tilfredsstillende ved malerfaget, er at arbejdets resultat ses hurtigt, og så er en nymalet væg eller mur bare super flot.

Tømrerfaget til træelskeren

Hvis du i stedet er glad for at arbejde med træ, så kan du kaste dig over tømrerfaget. Som tømrer er der altid arbejde at få, lige så meget som du overhovedet orker.
Vil du i stedet have endnu mere træ i hænderne, end der er i tømrerfaget, så bør du i stedet vælge at blive snedker. Her dykker du for alvor ned i træets muligheder, og du kan skabe kunst med dine hænder. Du kan for eksempel lave de flotteste døre med indrammede fag, eller du kan give den hele armen, med håndskårne udskæringer og mønstre. Der er stor kunstnerisk frihed i arbejdet.

Det krævende murerfag

Murerarbejde er yderst tilfredsstillende, når man får lavet flotte resultater, og de står der i mange år efterfølgende. Det kræver meget teknisk viden, at blive en dygtig murer. Men når man først besidder evnerne, er det fantastisk, hvad der kan mures op. Det kræver mange år at dygtiggøre sig som murer, og man skal have præcisionssans til fingerspidserne. Det er også fysisk hårdt for kroppen, da det er hårdt arbejde. Derfor er det en god idé sideløbende at holde sig i god form, og træne sine muskler. Så holder du længere i faget, og skåner din krop mest muligt.

Du kan også blive beslagsmed

Der er stor mangel på beslagsmede i Danmark, så hvis du kan lide at arbejde med heste, så er det helt klart en god mulighed, for at kombinere arbejde og hobby. Udover den håndværksfaglige kunnen, så skal du også have en god viden om hestens anatomi, således at du ved præcis, hvordan skoene skal sidde eller hovene beskæres, for at hesten kan bevæge sig korrekt efterfølgende.

Hvis du er på Fyn så finder du hesteudstyr/ rideudstyr tæt på odense.  Ja du kan du finde rideudstyr i Odense til gode priser. Og måske du også kan få lov til at reklamere for din beslagsmed-virksomhed.