Omkring husetUdenfor

Har du helt styr på din kloak?

Kloakken er én af ejendommens allervigtigste funktioner – til trods for at man sjældent skænker den en tanke. Til gengæld kan det føles ganske katastrofalt og generende, når der er noget i vejen med kloakken. En kloak er som altovervejende udgangspunkt fuldstændigt selvrensende og skal hverken vedligeholdes eller serviceres løbende.

Det betyder imidlertid ikke, at der ikke kan være noget i vejen med kloakken. Hvis dét er tilfældet, har du brug for kloakservice.

Hvornår er kloakservice relevant?

Kloakservice kan være relevant ved mange forskellige typer af problemer med kloakken, men de typiske problemer vil være tilstopning, oversvømmelse, brud på kloakrørene og forekomst af rotter. Oplever du denne form for problemer, er det vigtigt, at du hurtigst muligt hiver fat i en af de Danske kloakmestre, så du kan få gennemgået dit kloaksystem.

Det kan være en hurtig og nem proces at lokalisere problemerne i din kloak og reparere det, men nogle problemer kræver en noget mere omfattende kloakservice. Oplever du for eksempel fugt i kælderen, er det ikke sikkert, at løsningen ligger lige for. Det vil nogle gange fordre en ændring af hele kloaksystemet med tilføjelse af dræn væk fra huset, så du er sikker på at undgå oversvømmelser.

Kloakservice er i alle tilfælde relevant, når du oplever problemer med husets kloak, så du kan få klarlagt problemernes omfang, og hvilke udbedringsforanstaltninger der skal ske.

Optimer din kloak, så den er klar til fremtiden

Det danske vejr er i høj grad mærket af de klimaforandringer, vi gennemgår i øjeblikket, og det betyder også, at der er flere og flere skybrud, som rammer Danmark hårdt. Vores kloakker er ikke nødvendigvis gearede til at tage imod og håndtere så meget vand, og derfor hører vi igen og igen om store oversvømmelser i kældrene rundt omkring i de danske hjem.

Vi har ingen grund til at forvente, at omfanget af skybrud bliver mindre i fremtiden, da vores klima desværre forandrer sig i negativ retning. Det er derfor vigtigt at være helt sikker på, at din kloak kan håndtere en sådan forandring, og at den kan tåle at tage imod større mængder vand, end den hidtil har været vant til.

Dette vil også kunne klarlægges ved kloakservice, hvor det også kan konstateres, om din kloak har brug for en klimasikring for at kunne håndtere de større mængder regnvand. Ved kloakservice får du nemlig et klimatjek, hvor ejendommen gennemgås af en klimakloakmester. En klimakloakmester er særligt uddannet i, hvordan man tilpasser sin bolig bedst muligt til klimaet. Det betyder, at du vil få en særdeles kompetent rådgivning samt nogle helt klare anbefalinger til, hvordan du bedst muligt kan sikre din bolig, så den er tilpasset til det våde klima fremover.