IndenforUdenfor

Lær at gøre det selv

De fleste mennesker har på et eller andet tidspunkt en ambition om et ægte gør-det-selv-projekt. Det er dog ikke alle, som rent faktisk lykkedes med at få det ført ud i livet. Det kan der være mange grunde til, men det er som regel et spørgsmål om manglen på det rette udstyr. Her er 5 typer værktøj, du som minimum bør have i hjemmet.

1. Boremaskine

Som udgangspunkt bør alle mennesker have en boremaskine. Man kommer langt med den rette boremaskine, og den er stort set uundværlig i de fleste gør-det-selv-projekter. Der findes mange typer af boremaskiner, som afhænger af dit behov, og den type af projekt, du gerne vil udføre. Det behøver ikke at være dyrt, men det er altid en god ide at spørge til råds, hvis man er tvivl om, hvilke krav den skal leve op til.

2. Hammer

En hammer er et vigtigt redskab, der kan bruges til mange forskellige ting. Du kommer derfor langt med en hammer, der er et uundværligt element i din værktøjskasse. Det anbefales, at du køber en snedkerhammer med træskaft, eller en kløftehammer i stål, da de er næsten umulige at ødelægge. Det er med andre ord ikke usandsynligt, at du med sådan en hammer får dig en ven for livet.

3. Tommestok (eller målebånd)

Det kan lyde banalt, men en tommestok eller et målebånd er ikke til at komme uden om. De fleste gør-det-selv-projekter starter netop med et behov for at måle op. Det er dog forskelligt, om håndværkere foretrækker en tommestok eller et målebånd. Fordelen ved et målebånd er, at det som regel kan måle længere end en tommelstok.

4. Skrutrækkere

Det er vigtigt at have et ordentligt sæt skrutrækkere. Mange skrutrækkersæt kommer med løse bits, som du evt. kan bruge til din boremaskine. Her er det vigtigt at købe et kendt varemærke, da de billige bits ofte er udført i en dårligere kvalitet og derfor kan risikere at splintre og blive skarpe. Det er derfor vigtigt at have kvaliteten for øje, når du vælger skrutrækkersæt.

5. Stige

Mange projekter kræver, at man har en stige. Med en stige kan du komme til de fleste steder. Skal du f.eks. sætte lamper op, male eller hænge ting på væggen, er det nødvendigt med en stige for at kunne komme til. Der findes imidlertid mange forskellige typer af stiger. Derfor kan det være en god idé at undersøge stiger på nettet først.

Hold dig ikke tilbage

Det er langt nemmere at komme i gang, hvis man har det rigtige værktøj. Der er ingen grund til at holde sig tilbage. Der er masser af penge at spare ved at kunne ordne ting selv, så der er ingen undskyldninger for ikke at få fyldt værktøjskassen og komme i gang.