Udenfor

Energirigtig renovering af sommerhuset

Bæredygtighed, klima, Co2 reducering, energioptimering m.m. er moderne termer som man ikke kommer udenom ved renovering i dette århundrede. Ikke alene er energirigtige løsninger bedre for miljøet, det er også bedre for sin egen pengepung på sigt. Læs mere om hvordan du sikrer en energirigtig renovering af dit sommerhus, nedenfor.

Eksempler på energioptimering

For at mindske forbruget af energi må du fokusere på reducering heraf. Gamle sommerhuse er ofte utætte og der er mange gange et stort optimeringspotentiale på isolering. Man kan simpelthen gå ind og efterisolere gulve, vægge og loft. Derudover er det også isolerende i sig selv at skifte til nyere vinduer og døre som holder tæt. Du vil hurtigt kunne mærke disse tiltag på varmeregningen. Investeringen vil kunne betale sig selv hjem over tid.

Fokus på varmekilder

Ovenfor blev det forklaret hvordan man undgår at lukke varmen ud. Du kan også tænke mere energirigtigt, når varmen kommer ind. Her må du kigge på om denne med fordel kunne skiftes ud til noget mere miljørigtigt. Dette gælder især hvis nuværende anvender fossile brændstoffer. Dette kunne fx være igennem varmepumpe eller billige elradiatorer. Især i et sommerhus kan en elradiator være en fordel, idet mulighederne er begrænsede og idet at du med en elradiator hurtigt kan varme begrænset plads op, som det ofte er i et sommerhus. Ligeledes er en elradiator og en varmepumpe både billig at erhverve og installere og komme i gang med at bruge.

Hvad, der er sparet, er tjent

Det kan være dyrt at renovere. Selvom du finder en billig elradiator, er det ofte ikke gjort med det. Renoveringer har med at gribe om sig og koste mange penge. Ofte er bæredygtige løsninger også noget dyrere end de konventionelle. Her må du dog huske på, at du efter en energioptimering vil kunne spare mange penge og derfor vil der med det samme være besparelser at mærke på regningerne. Med tiden vil investeringen tilmed tjene sig selv hjem. Dertil kommer at du kan søge om tilskud online, som gives til stort set alle energioptimerende løsninger man installerer i hjemmet. Husk at søge inden du gennemfører processen. Der kan søges online og til stort set alt, så det er værd at undersøge inden du går i gang med renoveringen.

Søg professionelle råd og vejledning

I dit sommerhus skal du sikkert bruge rigtig mange dejlige timer i fremtiden, både alene med familie og med venner. Det er derfor vigtigt at de løsninger du vælger, er holdbare og gennemtænkte, så det fungerer for dig mange år fremover. Hvis du er i tvivl om noget, bør du søge råd og vejledning hos professionelle byggerådgivere. De vil tilmed kunne hjælpe med beregninger på hvad renoveringen vil løbe op i.