IndenforStuen

Nyt sofabord til hjemmet

Skal du bygge om derhjemme. Så kan du Køb billige skruer og beslag her ved netteskruer.dk

Og når du skal bygge om, så skal du selvfølgelig også passe på dig selv. Så til enhver ombygning høre der sig nogle sikkerhedssko til. Så har du ikke sådan et par. Så find inspiration her til ”Sådan vælger du den bedste sikkerhedssko

Når det så er sagt, så lad os se på hvordan det skal gøres, hvis man f.eks. skal bygge sit eget sofabord!

Nogle overvejelser du skal gøre dig inden du går i gang er:

Hvilket sofabord skal man vælge

Når man vil bygge sig et nyt sofabord, så er det selvfølgelig vigtigt, at man bliver bevidst om, hvilken type bord man vil gå efter rent udseendemæssigt.

Der findes rigtig mange typer og forslag på, hvordan et bord kan se ud, som man så kan bruge som sofabord. Og ja fantasien er stor derude.

Man kan f.eks. vælge at lave et bord af træpaller. Og ja det er set før, men det giver et flot rustik look, og kan passe en i manges hjem. Og træet kan behandles med diverse bejdse, så man kan tilpasse bordet hjemmets look.

Man kan også tage de træplanker der var tilovers, da man tidligere på året byggede det nye skur. Og igen kan man behandle træet, så det passer til den atmosfære det skal stå i.

Man kan også gå skridtet videre, og få fat i en stor marmorplade eller betonplade, og så finde nogle solide ben. Og så ellers få sat delene sammen, på en god solid måde. Og vupti, så har man et flot marmorbord/ betonbord til stuen eller værelset.

Hvor højt skal sofabord være

En tommelfingerregel i forhold til højde på et sofabord er. At det skal flugte med sofaens siddehøjde. Men hvis man har tænkt sig, at sidde og spise ved sofabordet. Så skal du som minimum vælge en højde på 40 cm.

Hvor stort skal sofabord være

Hvor stort sådan en sofabord skal være. Det beslutter man ud fra, hvor mange siddepladser der skal være omkring bordet. Samt i hvilken omgivelser bordet skal stå i.

Og igen, så findes der sofaborde i mange faconer, så det handler også om, hvad du har tiltænkt du skal bruge bordet til. Som f.eks. har du tænkt dig, man skal kunne side og spise ved det? For så ville et sofabord, med nogle anderledes faconer måske ikke virke for dig. Nej så er det måske, et lidt mere firkantet bord du skal kigge efter.

Hvilken ben til ens sofabord

Benene til et bord synes jeg har stor betydning, da de falder en i øjnene, når man kigger på et bord. Så der synes jeg det er fedt, at vælge noget der er lidt anderledes. Måske tage hen til den nærmeste tømrermester for at høre, om han skulle have nogle gode ideer, til den type bord man har tænkt sig at vælge.

Man kan også vælge at tage i Ikea, da de har et stort udvalg af ben til borde, og ben til sådan et bord, er som regel ikke så svært at montere. Nej de skal have nogle solide skruer, og vupti så har du et bord med ben.