Indenfor

Skab dit eget luksusbadeværelse

Badeværelset er for mange et rum i huset, der udelukkende har praktisk anvendelse. Det er de færreste, der tænker på badeværelset som et rum, hvor man kan slappe af og opleve velvære. Det er dog en helt forkert tilgang.

 

Med lidt knofedt, lidt kreativitet og store ambitioner kan du forvandle dit badeværelse fra et koldt rum uden dynamik og atmosfære til det rene spa-paradis. Alt, hvad du behøver, er lidt teknisk kunnen inden for håndværkerfagene og en mindre sum penge. Jo bedre du er til at føre dine projekter ud i livet, des færre penge behøver du at bruge på redskaber og professionel hjælp.

Hvis du føler projekterne trækker ud, og du har svært ved at visualisere, hvordan opgaven løses, kan du altid få hjælp til selvhjælp på internettets mange fora eller ved at leje en bog om emnet på biblioteket.

Opgraderinger

Der findes mange opgraderinger, man kan foretage sig – ikke kun af badeværelset, men i alle husets rum samt i haven lige så vel. Et godt eksempel på en effektiv ændring i badeværelset er at inkorporere gulvvarme i stedet for at være afhængig af radiatorvarme. Mange badeværelsesgulve består af klinker, der er svære at opvarme for en radiator, der hænger hævet fra gulvet. Fordi den varme luft stiger opad, er gulvet det sidste, der bliver varmt, og det klinger dårligt med, at man ofte har bare fødder på badeværelset. Derfor er gulvvarme en vigtig faktor, der kan sikre at du i langt højere grad kommer til at nyde den tid du tilbringer på badeværelset frem for at ønske dig ned i stuen, hvor gulvet ikke svier af kulde.

En anden smart, men ikke så udbredt opgradering af badeværelset, er en lufttørrer til kroppen. Denne opfindelse gør håndklæderne overflødige og giver et indtryk af luksus, samtidig med at den har mange andre gode egenskaber i forbindelse med at gå i bad. Derudover er det en nem installation på badeværelset.

Faciliteter

Når de basale opgraderinger er foretaget, kan du begynde at overveje, hvordan du får dit badeværelse til at blive et sandt spabad. Der er masser af fede faciliteter, man mere eller mindre på egen hånd kan installere på badeværelset.

De fleste af disse faciliteter kræver dog plads, og derfor bør du måske først udtænke en plan for udvidelse af badeværelset.

En sand klassiker inden for luksus-faciliteter på badeværelset er saunaen. En sauna skaber et rum for fuldstændig afslapning. Et andet godt eksempel på en fed facilitet kunne være et boblebad. Hvis du ikke er til de helt luksuriøse tiltag, kan du også overveje at få dig et almindeligt badekar. Badekarret er også en hyggelig og stemningsfuld del af badeværelset og med lidt duftlys, en bath bomb og et glas champagne, er det næsten det samme som en tur i jacuzzi.